sfeerbeeld

Inspiratie; procesbegeleiding en coaching

Ieder mens heeft inspiratie nodig om het beste uit zichzelf te halen. Als mensen dat willen én doen, volgen de resultaten vanzelf. Organisaties bestaan weliswaar uit structuren, systemen en procedures, maar het zijn de mensen die er werken die de organisatie maken zoals zij is!

Procesbegeleiding

IJsbreker is inzetbaar voor het ontwikkelen en uitvoeren van interventies ten behoeve van organisatieverandering. Voor iedere interventie wordt eerst samen met de opdrachtgever bepaald wat het beoogde resultaat is, alvorens er een geschikte vorm bij wordt gezocht. Op deze wijze heb ik bij diverse opdrachtgevers bijgedragen aan teamontwikkeling van bijvoorbeeld management teams. Maar ook het werken aan cultuurverandering behoort tot mijn werkgebied. Ik ben onder andere gecertificeerd voor het uitvoeren van waardenmetingen (Barrett), met als resultaat een gedeelde visie op de huidige en gewenste bedrijfscultuur.

Natuurlijk heeft IJsbreker ook werkvormen paraat. Voorbeelden zijn het netwerkspel, diverse teambuidlingsoefeningen en processimulatiespellen.

Coaching

IJsbreker begeleidt mensen bij vragen met betrekking tot persoonlijke effectiviteit, samenwerking, zingeving in het werk en leiderschap. Coaching door IJsbreker is altijd werkgerelateerd. Echter; iedereen neemt zichzelf mee naar het werk. In de wijze waarop coaching wordt vormgegeven hanteert IJsbreker een methodeloze methode. Zolang de coach open en ontspannen aanwezig is en geen belang heeft bij de uitkomst van het proces waarin de coachee zit, kan erop worden vertrouwd dat het volgen van impulsen leidt tot daadwerkelijke hulp. Een coachinggesprek met een IJsbreker is dan ook vaak niet alleen een praatsessie.

Zelf kan ik intens genieten van een mooie bergwandeling, zeil- of schaatstocht bij helder fris weer. Maar ik kom ook erg voldaan thuis als er bewustwording plaats heeft gevonden in een groep die ik heb begeleid met een onverwachte werkvorm. Of van een goed (coach)gesprek waarin "kwartjes" zijn gevallen.